Het eerste jaar Boerderij Hermans Dijkstra

Terugblik

2021 is alweer een maand van start en ik mag mezelf één jaar ondernemer noemen. Eén jaar ondernemer, eerlijk gezegd vind ik het maar gek klinken. Voor mijn gevoel heb ik nog niet volledig de kans gekregen om ondernemer te zijn, toch ben ik blij. Op 1 januari 2020 nam ik het mooie bedrijf Boerderij Hermans Dijkstra over. Deze trouw-, vergader- en evenementenlocatie met restaurant staat in mijn geboortedorp Midwolda. De stap om eigenaar te worden van deze veelzijdige locatie was dan ook geen lastige keuze.

Chef-kok Roeland Schaap kwam ook aan boort om de keuken te managen. Elke maand bedenkt hij een heerlijk drie, vier of vijf gangen verrassingsmenu voor in het restaurant. 2020 Was een jaar dat wij ons natuurlijk anders hadden voorgesteld. Met volle moed en veel plezier hebben we inmiddels zeven maanden mogen proeven van het runnen van Boerderij Hermans Dijkstra. Het jaar kende, zoals voor bijna iedereen geldt, ups en downs. De reserveringen stroomden binnen, maar het regende ook weer annuleringen als minister-president Rutte op TV was geweest.

Een gek jaar met vele mooie momenten! Zo hebben we met veel zorg en aandacht een aantal prachtige bruiloften mogen organiseren. We hebben heel wat anderhalve meter-vergaderingen, BBQ’s, babyshowers, jubileumfeestjes verzorgd en verrasten veel gasten met onze verrassingsmenu’s met bijpassende wijnarrangementen. Het was een top zomer met veel toeristen. Mensen vanuit het hele land wisten het Oldambt te vinden. Dit gaf ons en de andere ondernemers in de buurt de perfecte gelegenheid om te laten zien wat we te bieden hebben! Reacties zoals: ‘Wow ik wist niet dat Groningen zo mooi was!’ ‘de provincie heeft zo’n gevarieerd landschap’ en ‘we wisten niet dat het Oldambt zoveel mooie historie kent en leuke fietsroutes heeft!’ laten je niet koud.

Ik wens iedereen een fantastisch 2021 toe en we hopen snel weer onze deuren te openen!

Mega trots op wat we het afgelopen jaar hebben neergezet en we kunnen niet wachten wat 2021 ons te bieden heeft! Mijn dank gaat uit naar iedereen die Hermans Dijkstra heeft bezocht, en een bezoek aan ons op de planning heeft staan. Ik bedank het team, Stichting Hermans Dijkstra en de (tuin)vrijwilligers, de leveranciers, onze gasten, bruidsparen, toekomstige bruidsparen en andere samenwerkingen.

Ik wens iedereen een fantastisch 2021 toe en we hopen snel weer onze deuren te openen!

Liefs Renee en team Boerderij Hermans Dijkstra

Ik heet je van harte welkom op de boerderij!

Renee Boonman boerderij Hermans Dijkstra

Kerst vieren bij boerderij Hermans Dijkstra

Vier de kerst bij Boerderij Hermans Dijkstra

Door de huidige COVID-19 maatregelen zijn wij op dit moment helaas gesloten. Wij hopen natuurlijk van harte dat wij met de kerstdagen weer gasten mogen ontvangen.
We zullen jullie verrassen met een heerlijk 5-gangen kerst diner aanvullend met wat amuses en lekkernijen.
Er kan bij ons worden gereserveerd voor eerste en tweede kerstdag. De inloop is vanaf 17.00 uur en om 17.30 gaan we aan tafel om te beginnen aan een smaakvol kerstdiner.

  Het volledig verzorgd en verrassend kerstdiner bestaat uit:

  Een glas bubbels en een hapje bij binnenkomst

 • Twee kleine amuses om mee te beginnen
 • Voorgerecht
 • Tussengerecht vis
 • Tussengerecht vlees
 • Hoofdgerecht
 • Dessertamuse
 • Nagerecht
 • De prijs voor het 5 gangen kerstdiner is €64,50 per persoon.

kerstdiner 5 gangen

Volledig verzorgd kerstdiner

Naast ons 5 gangen kerstdiner bieden wij een ALL-IN kerst beleving aan.

  Het ALL-IN kerst diner bestaat uit:

 • Een glas bubbels en een hapje bij binnenkomst
 • Twee kleine amuses om mee te beginnen
 • Voorgerecht
 • Tussengerecht vis
 • Tussengerecht vlees
 • Hoofdgerecht
 • Dessertamuse
 • Nagerecht
 • Vijf gangen bijpassende wijnen
 • Koffie en thee
 • Friandises en bonbonnetjes om mee te eindigen

De prijs voor het 5 gangen ALL-IN kerstdiner is €97,50 per persoon.

Wilt u reserveren voor de kerst? Dit kan via de bekende reserveringskanalen.
Heeft u allergieën, dieetwensen of gerechten die u liever niet eet? Hier kunnen wij altijd rekening mee houden!
Wij hopen u graag te mogen ontvangen met de kerstdagen.
Met hartelijke groeten en hopelijk tot snel!

Renee en team Boerderij Hermans Dijkstra.

Aangepaste situatie vanwege het coronavirus

Korte toelichting op de huidige richtlijnen bij Boerderij Hermans Dijkstra

Lieve Gast,

Wat zijn het gekke tijden die wij met z’n allen beleven. De corona maatregelen veranderen met een rap tempo. Wij proberen zo goed mogelijk maatregelen te nemen zodat u veilig bij ons kunt dineren. Dit is natuurlijk nog steeds mogelijk. Bij binnenkomst is het mogelijk om uw handen te ontsmetten en wijzen we u nogmaals op de voorschriften.

Onze tafels staan met voldoende ruimte uit elkaar om zorgeloos te dineren met uw gezelschap. Daarnaast kunt u gebruik maken van een van onze authentiek ingerichte voorkamers. Hier kunt u privé dineren met uw eigen gezelschap. In de voorkamers wordt hetzelfde menu geserveerd als in het restaurant en gebruikmaken van deze kamers is kosteloos.

We kijken er naar uit u te ontvangen.

Voor meer informatie over de geldende maatregelen kunt u kijken op de website van het RIVM: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/ondernemers-en-bedrijven/horeca

Ik heet je van harte welkom op de boerderij!

Even voorstellen… onze chef Roeland Schaap!

Vanaf 1 januari hebben we nog een nieuw gezicht bij Boerderij Hermans Dijkstra. Namelijk de nieuwe chef-kok van het restaurant, Roeland Schaap (27). Opgegroeid in de stad Groningen en werkzaam geweest als kok bij veel mooie bedrijven in de stad en omstreken. Hij heeft ervaring op gedaan bij onder andere het Student Hotel Groningen en De Betere Tijden. Roeland is al kok sinds zijn 16e. Hij wist al van jongs af aan dat hij kok wou worden en was altijd al geïnteresseerd in het koken van eten. Daarnaast was hij een enorme fan van verschillende kookprogramma’s. Het mooiste aan koken vindt hij om van een basis product, dus van een grondstoffen, naar een mooi en lekker eindproduct te gaan. Daarom vind je in ons restaurant in Midwolda prachtige gerechten.

‘Ik vind het interessant om nieuwe dingen uit te proberen en ook het hele scheikundige idee achter producten en gerechten vind ik fascinerend.’

"Het is voor mij belangrijk dat er goed en eerlijk wordt gekookt. Hiermee bedoel ik dat wat je doet ook verantwoord is. Je kunt wel met dure producten uit verre landen gaan werken, maar dichtbij huis zijn er ook topproducten te vinden. Het allerbelangrijkste is dat wat er op je bord ligt, pure en eerlijke ingrediënten zijn. Geen vis vol met antibiotica bijvoorbeeld. Daar kiezen wij onze leveranciers ook op uit. Andere voorbeelden zijn varkenshaas en biefstuk. Deze vleessoorten zijn heel lekker en makkelijk, maar waarom niet eens varkensbuik of rundersukade? Dat kost wel wat meer werk, maar moet ook gegeten worden. Liever iets meer werk aan een iets minder luxe product om er iets moois van te maken. Hiermee hoop ik om onze gasten te verrassen! Dat vind ik de mooiste uitdaging."

Daarnaast heeft Roeland ook veel ervaring met het bereiden van wild. Op aanvraag zal het daarom regelmatig mogelijk zijn om te kiezen voor kakelvers vlees, rechtstreeks uit de natuur. Puurder kan niet. Ook zin gekregen om de kookkunsten van onze chef te proberen? Klik hier om een reservering te maken.

boerderij hermans dijkstra midwolda chef-kok roeland schaap

Vanaf 1 januari 2020 wordt u welkom geheten door Renee Boonman.

Even voorstellen!

Vanaf januari is Renee de nieuwe uitbaatster van Boerderij Hermans Dijkstra. Opgegroeid als boerendochter in Midwolda en afgestudeerd aan de hoge hotelschool te Leeuwarden. Na een tijdje gewerkt te hebben in de horeca van Utrecht en Groningen, brak de tijd aan om weer terug te gaan naar Midwolda.

‘Voor mij is het een grote droom om Boerderij Hermans Dijkstra te mogen overnemen en ik kan niet wachten om onze toekomstige gasten te mogen ontvangen in een van de mooiste boerderijen van Noord Nederland.’

Samen met een oud collega chef-kok Roeland Schaap zullen wij lekkere en verrassende gerechten serveren met mooie en bijpassende wijnen. Wij heten u graag welkom in Boerderij Hermans Dijkstra! Nieuwsgierig geworden? Klik hier om contact op te nemen.

Ik heet je van harte welkom op de boerderij!

renee boonman uitbater boerderij hermans dijkstra