Even voorstellen… onze chef Roeland Schaap!

Vanaf 1 januari hebben we nog een nieuw gezicht bij Boerderij Hermans Dijkstra. Namelijk de nieuwe chef-kok van het restaurant, Roeland Schaap (27). Opgegroeid in de stad Groningen en werkzaam geweest als kok bij veel mooie bedrijven in de stad en omstreken. Hij heeft ervaring op gedaan bij onder andere het Student Hotel Groningen en De Betere Tijden. Roeland is al kok sinds zijn 16e. Hij wist al van jongs af aan dat hij kok wou worden en was altijd al geïnteresseerd in het koken van eten. Daarnaast was hij een enorme fan van verschillende kookprogramma’s. Het mooiste aan koken vindt hij om van een basis product, dus van een grondstoffen, naar een mooi en lekker eindproduct te gaan. Daarom vind je in ons restaurant in Midwolda prachtige gerechten.

‘Ik vind het interessant om nieuwe dingen uit te proberen en ook het hele scheikundige idee achter producten en gerechten vind ik fascinerend.’

"Het is voor mij belangrijk dat er goed en eerlijk wordt gekookt. Hiermee bedoel ik dat wat je doet ook verantwoord is. Je kunt wel met dure producten uit verre landen gaan werken, maar dichtbij huis zijn er ook topproducten te vinden. Het allerbelangrijkste is dat wat er op je bord ligt, pure en eerlijke ingrediënten zijn. Geen vis vol met antibiotica bijvoorbeeld. Daar kiezen wij onze leveranciers ook op uit. Andere voorbeelden zijn varkenshaas en biefstuk. Deze vleessoorten zijn heel lekker en makkelijk, maar waarom niet eens varkensbuik of rundersukade? Dat kost wel wat meer werk, maar moet ook gegeten worden. Liever iets meer werk aan een iets minder luxe product om er iets moois van te maken. Hiermee hoop ik om onze gasten te verrassen! Dat vind ik de mooiste uitdaging."

Daarnaast heeft Roeland ook veel ervaring met het bereiden van wild. Op aanvraag zal het daarom regelmatig mogelijk zijn om te kiezen voor kakelvers vlees, rechtstreeks uit de natuur. Puurder kan niet. Ook zin gekregen om de kookkunsten van onze chef te proberen? Klik hier om een reservering te maken.

boerderij hermans dijkstra midwolda chef-kok roeland schaap
Geplaatst in Uncategorized.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.