Een warm welkom
Renee Boonman en Roeland Schaap
Gastvrij zijn en gasten verwennen. Dat is het doel van Renee Boonman en Roeland Schaap. Als gastvrouw en chef-kok ontvangen ze jou als gast, alsof je thuiskomt. Met hart en ziel zetten Renee en haar team zich in om hun liefdevolle relatie tussen wijn en spijs aan jou over te brengen.
Voor Roeland vormt de natuur zijn belangrijkste inspiratiebron voor het bereiden van unieke smaaksensaties. In combinatie met de gastvrijheid van Renee Boonman zorgen zij samen voor een onvergetelijke culinaire ervaring.
Restaurant Boerderij Hermans Dijkstra
Een ware beleving en een plek waar natuur en ontspanning elkaar ontmoeten. Net zoals jullie elkaar ontmoeten in ons restaurant. Waar verse ingrediënten en de puurste producten bij elkaar worden gebracht in smaakvolle maandmenu’s. Neem plaats en ervaar zelf de ongekende smaken van restaurant Boerderij Hermans Dijkstra.
Historie van een karakteristieke herenboerderij
Goudgele graanvelden zover als het oog reikt. Dat is het beeld van Oldambt in de 19e eeuw. De vruchtbare grond was de ideale voedingsbodem voor graan. Dat in die tijd goud waard was. Niet verwonderlijk dat de zogenoemde Graanrepubliek in die tijd bekend stond als de graanschuur van Europa.
Het was de tijd van herenboeren. Die een enorme welvaart kenden. En dat graag toonden met hun statige woningen. Zo kwam het dat de zeer vermogende familie Hermans Dijkstra in 1858 opdracht gaf voor de bouw van hun eigen herenboerderij. Een elegant gebouw van het ‘Oldambtster type’, met kenmerken van het eclecticisme gecombineerd met chaletstijl. Boerderij Hermans Dijkstra was een feit.
Het was de tijd van herenboeren. Die een enorme welvaart kenden. En dat graag toonden met hun statige woningen. Zo kwam het dat de zeer vermogende familie Hermans Dijkstra in 1858 opdracht gaf voor de bouw van hun eigen herenboerderij. Een elegant gebouw van het ‘Oldambtster type’, met kenmerken van het eclecticisme gecombineerd met chaletstijl. Boerderij Hermans Dijkstra was een feit.
Dat de familie oog had voor fraaie architectuur, blijkt ook uit latere verbouwingen aan het imposante voorhuis. Rond 1905 werden nieuwe elementen toegevoegd aan het gebouw in art nouveau én art deco stijl. Deze bijzondere bouwstijlen zijn vandaag de dag nog steeds te bewonderen. Samen met de smaakvol ingerichte kamers.
Anderhalve eeuw later heeft de boerderij, na gediend te hebben als verblijf van meerdere generaties Hermans Dijkstra, een nieuwe functie. Na het overlijden van de laatste bewoner, Pieter Reint Hermans Dijkstra, werd de monumentale herenboerderij inclusief een groot deel van de inboedel ondergebracht in een naar hem genoemde stichting.
Aan het begin van deze eeuw braken er nieuwe tijden aan. Tussen 1998 en 2002 is de volledige boerderij compleet gerestaureerd. Vandaag de dag biedt Boerderij Hermans Dijkstra dé ideale setting voor trouwerijen, feesten, vergaderingen en exclusief dineren.
Ga op culinair avontuur!
En laat je verrassen met onze smaakvolle maandmenu’s. Ontmoeten, ontspannen en ontdekken doe je bij Boerderij Hermans Dijkstra.